Uri menutup laluan rahim

Salam.. saya mengandung anak pertama, sudah masuk 32mggu. Saya mempunyai masalah uri menutup laluan rahim ( Placenta Previa Type 2 major). Mula mula detect 28weeks placenta kat bawah, tapi x menutup semua. then scan kat pakar 31weeks(isnin) tu dah tutup semua.. ☹️ saya tiada alami bleeding tapi harini masuk 32weeks saya rasa makin susah begerak, bila bangun daripada katil ke tandas rasa atas rahim dan rahim sangat sakit. Doctor pakar cakap dia akan akan cek semula uri 34weeks (16.12.19) then akan warded kat hospital sehinggalah 38weeks.. Saya down sangat sbb kerja banyak lagi kat office, unexpected semua ni jadi mcm ni sebab first baby? Saya rasa takut, xda mood.. Doc cakap kandungan saya risiko tinggi dan kena czer utk keluarkan baby.. And czer pun kena awal daripada tarikh due date iaitu 26/1/2020. Ada tips? Ada cara lain x utk naikkan uri? Saya sudah try sujud lama2. Doc ada cakap persen utk uri naik tu memang tipis, sebab dah tutup semua..

Uri menutup laluan rahim
30 Balas

Sy dulu pon Mase baby 1st.. mak sy suruh duduk kat ombak pantai tuh.. Allahu alam .. tapi uri sy Mase scan finals naik... Semua bergantung pada Allah niat doa minta yang baik2.. sis jgn stress x elok ...