Previa Placenta

Uri masih kat bawah..sedikit tutup laluan. Usia kandungan dah cecah 22weeks..ada potensi tak uri naik atas lagi?

2 Balas

Saya pun 20 Minggu Uri rendah. Doktor bagitau dia akan Naik kalau baby membesar. tetapi kalau Masih juga dibawah Minggu ke 26 Nanti, Doktor bgtau akan refer ke Doktor Pakar di Hospital. Yg penting buat masa ni, Doktor nasihat elakkan bersama suami utk mengelakkan perdarahan & implikasi lain.

uri masih blh bgerak smpai 28w. 28w baru blh declare placenta previa or tak.