lambat period 8 Hari tapi upt negative

Salam. saya dah 8 hari lambat period tapi setiap kali saya check upt tetap negative.. saya baru kahwin bulan 1 .. adakah saya ada peluang mengandung?

15 Balas

masa saya awal2 kahwin dulu pun jadi mcm ni.. 5bulan pertama cycle period ok lepas tu 2month x dtg period tp upt negative hari2 check, berharap dah mengandung lepastu, satu hari ni tiba2 datang period banyak darah keluar.. siap ada yg berketul2 lagi sebab dh lama x period rupanya mmg mcm tu, awal2 kahwin hormon terganggu sikit... sis teruskan makan folic acid ye.. nanti ada lah tu rezeki pregnant 🥰

Jgn terlalu mengharap & terlalu stress pikir psl pregnant kalau baru kawin. Upt negative chill saja. Sy pernah lambat 2 minggu tp negative, lepas 8 bulan kawin lambat 4 hari je upt positive. 8 hari tu masih awal, tunggu je, kalau dh lebih 2 minggu period x dtg check lg. Kalau dh lebih setahun kawin masih x pregnant boleh pergi klinik untuk check. Jgn stress2.

Sis tunggu dulu lagi 3 4 hari, then buat UPT test again. Kalau masih negative, sis boleh ke klinik wanita untuk check kehamilan melalui darah (DNA) for accurate confirmation ataupun not her reason kemungkinan masalah hormon badan then doctor boleh nasihat and bagi supplement kat sis❤️

Saya kahwin bulan 3. Selama ni period regular. Tiba last period 11/5 hingga ke harini tak dtg period. 52 hari dah lewat period. Dah nak dekat 20 upt habis sbb cek tapi -ve je 😂 pergi klinik scan, doc ckap dinding rahim terlalu tebal. Skrg saya malas nak cek upt 😂

Jangan risau , kadang perubahan hormon . Andai kata belum ada rezeki awak yer , enjoy dulu life bersama suami tak perlu stress sebab masih awal lagi korang berkahwin . Nanti awak rindu pulak life before ada baby ni . Asid folic jangan lupa makan , jaga diri .

sy pn bru kwin buln 3 hri tu..lewt priod 2 mnggu chek hri ke 8&10 negatif..bila chek dua mnggu bru nmpk samar²..so tnggu lgi bpe hri sy chek lgi skli..insyaa ALLAH jika ada rezeki awk psti ALLAH perkenan kn doa awk..dan jgn skip asid folik..☺️

2y ago

ye tpi smar² line nye..cma lom rezeki sy sb dye dh turun drh..scan dh xde..doc ckp kcik lgi bru nk letk..😔

Lepas kahwin,biasanya hormon berubah.. and period mmg xkn sama mcm masa single..xsure la sbb ape..tapii ada jugak yg jenis terus lekat.. tapi its normal utk period lambat

kalau saya selalu tunggu sebulan baru cek upt, sebab kalau cek terlalu awal memang result akan keluar negatif .. kadang tu perubahan hormon selepas berkahwin

saya 6 bulan kawin baru lekat .. insya allah ada tu .. jgn trlalu pikir ..baik hargai masa berdua dulu hihihi .. hati senang badan pun sihat

Normal ni sis jangan risau lepas kawen mmg hormon kita akan pelik2 skit cycle akan lari dari biasa..enjoy your honeymoon 😍😍