Period lambat first time berlaku check upt negative check doc suruh makan ubat turun darah

Period lambat cycle period da 50days first time berlaku check upt negative check doc suruh makan ubat turun darah tapi risau kalo tiba2 pregnant..bahaya ke makan ubat turun darah nnti.

2 Balas

Mcm kes saya sis, saya last period 25/12 and bulan 1 tk uzur langsung. X penah jadi mcm ni pastu 5/2 pgi klinik sebab dh check upt hari hari tpi still negatif. Risau penyakit lain. Tpi dr scan kata rahim menebal and dia bgi ubat turun darah. Saya tk makan sebab risau ngndung. Tup tup 17/2 buat upt lepas 6 hari ovulation, ehh naik faint line . Mcm x percaya tpi hari hari buat makin terang. Pgi blik klinik tu scan, dia kata x nmpk apa2 rahim still menebal. Give up pgi klinik pakar ibu anak terus dr sana amik darah beta hcg. Dpt tau saya mmg ngandong tpi baru 2-3w masa tu. Mmg la rahim menebal. Sebab tgh fasa pernempelan. Now dh 7-8w. Apa pon kalau rasa tk nak makan pill tu tak payah makan. Kot bulan ni lekat ❤️ gudluck momi

6mo ago

Sama sama mami, semogaaa sihat sihat terus 🩷

kalau risau, minta doktor buat beta HCG. lagi accurate dan boleh detect pregnancy lagi awal dari UPT.