gdm on diet

Salam ...sapa kat sini sangkut kencing manis time prengnant , then kena beranak dalam 38week ? Selalu kita nk jumpa pakar , doktor yang akan bagi tarikh ke mcmna eahh ??

8 Balas

Result sy sebelum minum air gula 5.1, lps minum air gula 5.3, disbbkan result sblm minum air gula dah sangkut walaupun tak tinggi, doc soh buat bsp 2 minggu skli jugak then jumpa pkar pemakanan. Tp yg bersalin pd 38 week tu sy tak pasti, ikut result bsp kiter jugak kot. Klu cantik, bersalin on due laa.

sy on gdm diet,doc kata deliver ikut keadaan ibu n baby diakhir pregnancy tu,refer pd edd awk.mungkin awl atau selewatnye ikut tarikh edd, xkn lebih dr tarikh tu.

gdm on diet takda masalah sgt, boleh je follow edd asal.. klau gdm insulin je kebanyakkan serah diri awal.. smua tertakluk pada situasi semasa awk je...

Sy gdm on insulin , 37weeks serah diri , 37weeks 5days baru bersalin 😅 Ya , doktor akan bg surat utk serah diri .

4y ago

heheh tq sis. Tu first baby sy , bersalin 2018. Skrg tgh pregnant no 2 . InshaAllah tq yer. Same goes to you 😍

sy mmg ada kencing manis.. masa scan 36w.. doc bagi terus tarikh kne serah diri masa kandungan 38w..

sy gdm on dc, tp lepas jumpa pakar and scan baby doc bagi tarikh serah diri sehari sebelum due.

sya GDM on diet. tp awl2 nurse dgn doc bgtau kena bersalin xlebih due date.

4y ago

harap2 baby keluar awl la.. mcm ank sblm2 ni. semoga urusan kte dipermudahkn ye sis

biasa cmtu la..doc akan bgi tarikhnya..😊