Sangkut gdm

Sapa ad pengalaman nk jaga gdm on diet

2 Balas

amalkan makan suku² separuh. lebihkan protein/sayur kalau masih lapar. buah kena makan selepas makan makanan yg berat. kalau tak nanti spike gula. boleh makan bendi celur sebelum makan nasi. sis minum je air lemon kosong setiap hari sepanjang hari. buat dalam botol besar. kira gantikan air kosong. nak makan pape makan je tapi berpada². tak boleh control sangat nnt bacaan bsp pun boleh naik.

1st check up je saya sangkut gdm. Next check up dah tahu cara. Dari malam sebelum puasa tu jangan minum air manis. Then sepanjang hari check gula tu minum air limau tanpa gula, biar masam2. Bacaan gula terus jadi cantik sepanjang hari.😁