Sangkut GDM

Salam ibu-ibu...sy sangkut air gula teruk ke result mcm ni? Sebelum minum 5.4 Selepas minum 7.4 . Sedihnya bila sangkut. Dah la xbnyak cuti nak gi jumpa doc selalu. Selalunya anak dan ibu kena kencing manis ke.? Sekadang sy gdm on dc.

3 Balas

Sis dapat tahu hari yg minum air gula tu jugak ke atau hari lain? Sedihnya kita taktau la result cmne 😭 misi tk bgtahu pun result before & after. Risauu sangkut.

12mo ago

sy kalau ikutkan dah 2 minggu lepas minum air gula. x dpt kol lg. kira x sangkutlah tu kan. kalau ye Alhamdulillah 🤲. anak sebelum ni sangkut

Saya lepas minum air gula 9.1..tapi bila buat bsp alhamdulillah normal, masih boleh kontrol.. Kena jaga makan ja..

bacaan sblm minum dh sangkut. ini biasa pd ibu sahaja, klu ibu jaga betul2 baby xde apa2 inshallah