Penyusuan bayi 2 bulan lebih

Salam, normal ke kalau baby 2 bulan lebih gap menyusu 3–4 jam. Sebelum ni 2-3 jam dah pasti nak menyusu. Itu pun kta kena paksa mereka menyusu. Kenape ehh? Ada mommies lain camni tak? Share pengalaman ya. Tq.

7 Balas

jauh sgt gap tue,sis... jgn biasekan gap jauh gitu sbb dia tgh nk mbesar... biasekn utk setiap 2jam da bg susu... if dia tdo,kejut... dia kene ikut timing kite,bkn kite ikut timing dia... nnt payah kang

1y ago

kalau siang anak sy 3 4 jam gap susu. kalau bg 2 jam sekali dia tolak kadang paksa mengamuk smpai muntah. so kalau ikot ikot cara u 2 jam sekali dgn umu anak 2 bulan lebih nak msuk 3 jam alamat anak sy ke laot laaaa