Normal ke baby 3 bulan 18 hari kurang menyusu?

Hi mommies. ank sy kurang menyusu sejak 2 3 hari ni. kdg sampai 6-8 jam tak menyusu. bila bagi pun kdg tak habis 1oz. jadi risau sbb sblm ni setiap 2 jam sy bagi 3oz mmg habis. normal ke baby mcm ni? #firstmom

1 Balas

mungkin tgh nursing strike. boleh buat oral stimulation utk dia. & cuba buat sikit, bg kerap. cth buat 1oz tiap 1jam. sbb 6-8j tak menyusu tu lama. takut dia tak cukup nutrisi sbb masih sgt bergantung pd susu kan.