BABY 2 BULAN TAK NAK MENYUSU

Assalamualaikum, normal ke baby 2 bulan tak nak menyusu siang? 4-5 jam baru menyusu tapi Sikit 😭. Rasa sedih, stress, risau BMI tak normal, berat tak Naik 😭.

7 Balas

hmm baby 2 bulan patutnya banyak menyusu... puan cuba consult dengan doctor puan mengenai lactational puan.. asalkan baby tak dehydrated takde apa tu... cuma untuk keselamatan puan consult ya.. doctor tu lebih tahu apa masalahnya❤️🌹 jgn risau ya puan👍

1y ago

terima kasih 😭

Anak saya pun sama haritu. Umur 1 bulan 10hari +-. Minum sikit je dalam 1-2oz lepastu taknak. Gap 3-4jam lepastu mintak susu. Tapi minum sikit. Saya tany Dr, dr kata normal 😌 entahlaa. Sekarang ni anak saya dah susu balik

1y ago

Dah menyusu balik alhamdulillah. Saya susukan je awak walaupun banyak buang. Lepastu dia baru ok. Saya bersihkan lidah dia sekali, kalau awak dah buat semua tu tapi tak jalan, awak kena bawak jumpa Dr cepat

baby minum susu apa ya? 4-5j gap terlalu lama awak. risau baby dehydrate. sbb baby hanya bergantung dgn susu shaja. awak cuba dptkn advise dr doctor. bawak baby ke klinik utk checkup. semoga semuanya baik2 sahaja

Lama sgt tu siang 4-5 jam. Anak saya pon 2 bulan sis kalau siang menyusu 1-2 jam sekali. Malam dia tidur baru gap lama sikit 4-5jam. Sebaiknya jumpa pakar yg lebih arif. Semoga yg baik2 saja utk baby sis ❤️

Susu badan ke formula? Dua bulan plg lama gap minum pun 3 jam bergantung pada volume susu

Allah semoga baby sentiasa sihat..dapatkan nasihat doctor

cuba tanya doktor...mcm jauh gap susunya tu