Penyusuan bayi 2 bulan lebih

Salam, normal ke kalau baby 2 bulan lebih gap menyusu 3–4 jam. Sebelum ni 2-3 jam dah pasti nak menyusu. Itu pun kta kena paksa mereka menyusu. Kenape ehh? Ada mommies lain camni tak? Share pengalaman ya. Tq.

7 Balas

waalaikumsalam, ank sy pun mcm tu sekarang dh masuk 3bulan .. start 2bulan lebih gap dia dh jauh nk susu , 3 4jam baru susu.. sama la tu pun pakse 😅, dia main2 dulu tapi lepastu habiskan juga.. Tapi ikutkan sama je, sbb dh minum 4onz, ibarat 1jam 1onz

mmg mcm tu. normal.. dlu pun sy risau. smpai tanye doktor, xpe ke kalo anak umur 2 bln minum 3-5 jam. doktor kata die dh besar xpe.. ye la kite risau la takut baby dehidrasi bila jarak minum susu lama sgt kn..

jauh sgt gap tue,sis... jgn biasekan gap jauh gitu sbb dia tgh nk mbesar... biasekn utk setiap 2jam da bg susu... if dia tdo,kejut... dia kene ikut timing kite,bkn kite ikut timing dia... nnt payah kang

1y ago

kalau siang anak sy 3 4 jam gap susu. kalau bg 2 jam sekali dia tolak kadang paksa mengamuk smpai muntah. so kalau ikot ikot cara u 2 jam sekali dgn umu anak 2 bulan lebih nak msuk 3 jam alamat anak sy ke laot laaaa

mmg la. new born 2 ke 3jam. bila dah msuk 2 ke 3bulan 3 ke 4jam. nnti 4 ke 5bulan dah jadi 4 ke 5jam. jadual menyusu akn berubah ikut usia bby.

normal awak. kita akan feed susu dekat baby ikot demand baby. ☺️

Minum fm ke bf?

normal