Gap menyusu malam baby 2 bulan30hari

Normal ke gap menyusu malam 4-5 jam sekali 2-3oz?cthnya last myusu 1pagi.lpstu pkul 6/7pagi bru baby menyusu semula.minum susu fm #ingintahu #firstbaby

3 Balas

baby saya 2 bulan 25 hari. dalam seminggu ni dia tido waktu pagi lama sampai 4-5 jam. saya bangun2 terkejut tengok jam dah pukul 4.30pagi. dah kunci jam nak pam susu pun tak sedar jugak. huhuhu normal rasanya. baby awak dah masuk 3 bulan so memang gap menyusu tu dah panjang sikit.

Normal sis sy pun formula feed. 3-4jam sekali susu 4oz. Siang nap 3 kali, short nap-long nap-short nap. Long nap sy limitkan 2 jam. Short nap 30min-1jam. Klau ank sy tk tdur siang ikut jadual, mlm dia boleh tdur 6 jam lps tu bgun 3 jam sekali.

8mo ago

Jd klau ank sis siang x lme tdur, malam mmg boleh stretch lama2. Bgun bila lapar lps tu tdur balik

sy pun sama 2m30d baby tak kerap menyusu sgt.. dlm 3-4 jam baru menyusu, bf mom . tidur mlm pun panjang. 1-2 x jaga kalau lapar/pampers penuh

8mo ago

tidur siang atau mlm yg kerap? tidur siang sy kdg2 2-3 kali ja. yg kali ketiga tu kejap je dlm setengah jam sebelum pkul 5 ptg. Lps tu dia xnak tidur dah sampai pukul 7:30 baru merengek nk susu n tidur sampai pukul 11 mlm macam tu. kalau nap first and second tu usually 1 jam setengah- 2 jam. ikut mood baby🤣 Sy kalau baby bangun malam nak susu / pampers penuh sahaja. Jrg sgt nak mengempeng. Biasa la rasanya bila berubah bulan, anak sy baru masuk 3 bulan 😊