Penyusuan bayi 2 bulan lebih

Salam, normal ke kalau baby 2 bulan lebih gap menyusu 3–4 jam. Sebelum ni 2-3 jam dah pasti nak menyusu. Itu pun kta kena paksa mereka menyusu. Kenape ehh? Ada mommies lain camni tak? Share pengalaman ya. Tq.

7 Balas

waalaikumsalam, ank sy pun mcm tu sekarang dh masuk 3bulan .. start 2bulan lebih gap dia dh jauh nk susu , 3 4jam baru susu.. sama la tu pun pakse 😅, dia main2 dulu tapi lepastu habiskan juga.. Tapi ikutkan sama je, sbb dh minum 4onz, ibarat 1jam 1onz