misscarige?

Salam nk tye.. Sy last period 21/4.. Sbelum pose.. Then sapa ke raye,sy xperiod2 lgi so check laa upt.. Result upt +ve, opk pn +ve memanjang.. Then beberapa lpas n smalam sy sakit perut cam segugut.. Sgugut makin kuat laa.. Smpai mlm tadi dlm pkul 1 pgi kluar darah.. N subuh tadi ade keluar ketulan kat pek mcam kantung.. Tpi betul ke tue kantung? Sy sbnr masih was2 sy mgndung ke x, kira klu tue kantung,sy gugur laa kn nie? ?? Maaf gambar geli sikit.. Klu sape xleh tgok darah,jgn tekan yer

misscarige?
7 Balas

better pegi cek doctor.. if gugur, thwn boleh detect gugur complete or not... if tak complete sis kena g cuci.... sy ni dlm proses gugur ni.... bleeding jee... mcm period... esok baru nak pegi hospital... nak amik appointment utk cuci rahim terus... pernah gugur sekali.. dah elok dok spital.. mlm sakit perut yak amat... pastu subuh nurse kejut cakap nak masuk ubat. helok dia gugur sendiri.. xjadi cuci... and complete gugur .. xde yg tertinggal.... hurm.. kali ni pn harap2 lah senang gitu... kalau tak.. mmg kena cuci...

4y ago

alhamdulillah xperlu cuci.. saya ni bru habis cek hospital... doktor kata janin ada.. bru 6minggu...tak de tanda mcm gugur.. doktor pun xboleh nak cakap gugur.. sbb rahim ovari semua sihat doktor cek.. so kena tunggu appointment lg 2mggu...doa yg baik2 je lah...

Kalau sya kira awak punya last period ni awak masuk 5minggu pregnant..saya pun pernah keguguran 2kali ..so far,duakali kguguran memang mcm ni ,kluar ketulan ..kalau picit atau tekan memang tak hancur ...depunya sakit kgguran memang sangat2 sakit lebih sakit dari senggugut yg tak boleh ditahan sakitnya ..

Tgok cara macam keguguran . Saya keguguran 13 minggu thun lepas mmg keluar 2 ketulan 1 bulat bujur 1 mmg bntuk janin . Lepas2 kluar trus sakit perut hilang serta merta . Sis better p hosp trus tkpa

4y ago

Mmg sakit sis lmbt gak nk hilang . Sy hritu sapu minyak panas dkat perut dkat tapak kaki smpai betis . Pakai stokin . Pantang 2 minggu smpai habis nifas . Semoga sis tabah nnti ada rezeki lg insyaAllah

Wsalam..sama ngan saya..gugur 8.1 hari tu..sama sgt2..kena g spital jgk..scan takut masih ade sisa yunk...D&C x sakit pun..dia bersihkan..dlm 3 bulan lpas tu sya mgndung lagi...skrg dah 9 mggu

4y ago

sama lah.. lepas gugur anak first.. 3 bulan kemudian.. terus pregnt smula

kalau tgk ketul ni bukan darah period . better pergi klinik cepat cepat ya untuk elak perkara yg tak diingini . ada juga yg keluar ketul camni tapi tak gugur . jumpa doktor ya

4y ago

allahu yeke 😢 sis kuat ya . saya pernah gugur 2 kali berturut juga . lepastu saya amalkan madu wawa zainal . asid folik jangan sekali kali tinggal . insyaAllah ada rezeki lagi 🥰

Cuba try cek pregnant test lagi ..kalau masi 2garis cepat2 gi hosp minta check ..tapi kalau 1garis dah tak pregnant la tu

4y ago

Owh yeke..saya pun doc yg bgtau,xde pengalaman lagi..betul pape pun kena g hspital check..

Mcm dah gugur.. Sis cek upt blik or g terus klinik scan.

4y ago

Semoga ada rezeki lain nnti.