Late Period

Septotnya sy period 04.04. Jd pgi td lpas sahur tgh ada kluar darah ckit. So sy assume dh period la kan. Tp td ni sy tgk pad sy bersih. Xde pulak darah. Smlm senggugut terukkk. Nk bgun x bole. Harini pn sma. Mual tu x yg ckp la.. pgi n mlm. So sy confuse.. ni sign nk period or pregnancy ya? Smlm check upt -ve result. Ada sape2 yg ada pengalaman mcm ni tak? #bantusharing #pleasehelp Tq 🌹

8 Balas

sama lah.. saya ni sis haid tidak teratur sejak lahirkan anak no 5.. so kadang hampir 2 bulan baru DTG haid dalam setahun.. contoh bulan 1 DTG haid nanti bulan 2,3 xdtg bulan 4 DTG haid lagi.. dan seterusnya sehingga lah berapa tahun selepas saya tak ambil pil perancang.. tahun lalu bulan 11 saya MCM biasa saja ada tompokan darah saya pun segera guna pad... tapi hairan nya esok xda pulak dara haid keluar MCM biasa.. so saya abaikan saja sehingga 2bulan pertama tapi hairan jugak knpa mual lain macam tgok makanan pun rasa lain segalanya simptom org pregnant.. bila p clinik ternyata saya sudah hamil 8w time tu.. sehingga lah skrg alhamdulillah bulan(2022) ni dah 31w.. tapi saya gdm on ubat bulan depan kena serah diri untuk bersalin awal pulak.. saya doakan sis pun ada rezki cepat2 DPT baby.. insyaallah Aamiin yra..😀🤲

tunggu seminggu dua lagi. saya pun hari tu macam tu rasa sakit macam period, ada darah keluar sikit sangat ingatkan nak mula period bulan tu tapi esok tu takda pun. biasa kalau period sakit perut ja lepas tu esoknya start keluar darah bnyak. saya tunggu seminggu lepas tu takda darah keluar juga pun tapi rasa cramp kat perut still rasa. last saja try check guna clearblue naik double line. tak sangka pregnant. alhamdulillah semoga ni berita baik buat sis & suami juga. nanti check lagi. tanda tandaacam dah nak ada tu cuma mungkin awal lagi.

2y ago

takpa tak tahan nak puasa jangan puasa dulu. nanti boleh ganti. saya dah masuk 6 bulan dah tinggal juga puasa hari kedua baru ni sebab tak tahan dahaga sangat. bab buang air kecil tu dah jadi rutin sehari berapa kali pun entah la. tambah malam nak tidur lagi kerap nak buang air 😁. kadang malas tapi takut bahaya bangun juga la pergi tandas. saya sembelit setakat ni takda tapi cirit birit dengan buasir pernah jadi. itu lah macam macam pengalaman kena lalui nak jadi ibu ni. sabar jela asalkan semuanya sihat selamat

saya pun mula mula nak tahu pregnant period lambat lepastu perut sakit sangat sangat mcm sengugut berturut2 dalam 3-4hari lepastu tak selesa sangat husband nak bawak pergi klinik sebab saya sengugut teruk tapi period tak datang datang, sebelum g klinik saya buat test pregnant test alhamdulilah naik 2line waktu tu 3weeks-4weeks. takda alahan apa apa pun, cuma perut sakit mcm nak period

2y ago

alhamdulilah, tula

Sebijik macam saya awal prgnant dulu, due date dtg spotting, secalit jee. Test terus naik double line, masa tu kabur lagi, lepas seminggu terang. Awak try cek upt first2 air kencing awak. atau repeat seminggu lagi. Insyallah ada tuu.

tanda2 tu dah mcm ada.. myb terlalu awal kot check upt. biasa kan kalau darah bercak tu tanda pensenyawaan.. cer try clearblue atau tunggu seminggu lagi ke

mgkin nk period mgkin nk pregnant. rileks2 je sis. kalau dh rezeki tak ke mana

Awal sgt check upt. Boleh jd period. Apa2 tggu seminggu dulu

Sis buat upt test again selepas missed period (after 1 week).