naik kan HB

Salam.. Nk tnye cmne kite nk naik kn HB ye...ape yg doct suruh mkn mcm bayam,jambu batu semua xdpt nk mkn sbb nti badan seram sejuk.. Msuk angin.. Soo nk gntikan dgn ape ye..

7 Balas

tny dokter knp HB rendah. ada byk reason. mcm saya thalassemia.. baru dpt tau masa pregnant. jadi pemakanan nnt dietitician akan guide. xsama mcm org lain yg HB rendah. sy xleh mkn sgt bayam, kerang semua tu.. sbb reading darah thala lain sket. tapi kalu hb low kes biasa2 ok je kot mkn bayam, kerang lebih sket. tny dokter dlu. tgk dokter diagnose ape. 😊

4y ago

Yeke.. Ok..tq..

jarakkan pengambilan ubat selama 2jam dgn mknn lain/buah buahan/susu sy da try..Alhamdulillah naik 1%gm

rasanya masuk angin tu tak betul, bayam is a healthy food....

Makan daging byk2. Jarakkan pengambilan ubat dgn susu..

Makan ikan bilis, daging, hati ayam, kerang

Banyakkan minum air limau kasturi tanpa gula

4y ago

🤗

Tnya trus doc