Jambu Batu

Salam nk bertnye. Makn buah jambu batu bgus atau x ye masa pregnant. Sbb Baca artikel dlm Google ckp boleh sbb kn kegugurn. Tp kn jambu batu buah yg Kaya dgn vitamin C.

39 Balas

sy masa awal prggy jambu batu besar je sy makan. yg besar ye. bukn yg kecil. minum jus jmbu batu jg. xde apa2 masalah. tu je bntu sy naikkan hb msa prggy 3-5 bulan. sbb alah dengan makann2 berat. nasi lauk aym daging semua x makan. jmbu batu dan tmbikai lah paling bnyk ay makan masa awal prggy.

Jambu batu elok utk hb.. saya hb drop bla kndungan da msuk 5 bln.. dktr tkar zincofer dan pesan mkn buah jambu btu dan mknan y kaya dgn zinc.utk cntikkan hb

Jambu batu buah yg ssuai utk ibu hamil. Ibu kencing manis pun digalakkan mkn ni. Buah ni tak manis, tp kaya dgn serat dan vitamin..

Jmbu btu mmg d galakkn mkn ms preggy sis..klu g kk doc n.nurse slalu tnye...ada mkn jmbu btu x spnjng preggy ni?mmg penting tuk hb n ada vitamin

Sy dri 1st trimester mmg hari2 mkan jambu batu.. tembikai.. nurse pn sarankan mkn jambu utk baikkan hb.. haihhh artikel mana awak baca ni.

Jambu batu mmg baik dimakan waktu hamil,lebih2 lagi yang Ada masalah dengan HB low...mmg nurse Saran kan makan jambu batu.

Jambu batu sesuai utk mumy yg hb low sis.. Sy mkn jmbu batu laa hb sy cntik jek.. Doc yg saran kn makan jambu batu..

sy slalu makan dri trimester ptama . skrg trimester kdua . ..jambu batu bagus, doc pun cakap elok makan jambu batu

Sgt bgus..tp bijinya tu jgn mkn..mkn secara bersederhana..mkn ap2 pn kalau berlebihan blh memudaratkan..

Sy time pregnant ni.. Mmg slalu mkn jambu batu.. G check up aritu.. HB cantik jerk.. 12 keatas.. Hehe..