Berpantang 28 hari

Salam nk tnya..klau baby kerap nk menyusu je sbb x puas mnum ssu ke? Atau ssu bdan sya x ckup? Sbb nnek saya ckp bby saya lpar..sbb tu bby saya kjp² nk nenen je...nnek sya kata bby klau dh jtuh tali pusat dh boleh bgi mkn nasi atau nestum..tpi sya bntah ckp dia..sbb ank sya bru 28 hari..sya kta 6 bulan bru blh bgi mkn...sya down jga sbernarnya..sya dh berusaha mkn mcm² untk tmbhkn ssu bdan.. milk booster pn sya ada ambil jga..smpai dsuruh pump ssu..saya x nk..sbb takut klau sya pump sya nmpk oz nya sikit..nnti sya tmbh stress..

26 Balas

bagi nestum atau nasi boleh mati anak. walaupun buat nestum cair2 kalau dia boleh telan sekali pun. usus dia kecik sgt. usus boleh tersumbat. harap awak jgn ikut ckp nenek awak tu. kesudahanya apa akan jadi kat ank awak awak yang akan sengsara. saya masa anak 5 bulan bagi ank nestum cair2 gara2 mentua asyik suruh, anak saya cirit birit terus