angin teruk

salam.. nk tnya ad x mommies dlm ni yg angin kuat? sy pregnant 24w.. teruk sgat angin.. asyik sendawa n perut jd kembung rasa nk meletup je perut ni😖 nk tnya klu kite bertungku dekat kaki n belakang boleh x ye? sbb biasa klu angin sbelum2 ni klau bertungku lega.. tp ni pregnant x berani nk bertgku..

10 Balas

ada makan apa2 tak sis?mcm teh ke apa..haritu saya 2 hari non stop angin sangat penat. stop bila tidur je,lps tu minum eno halia..tgk kt Google kata takde aa2 kajian kata taklh mibum,lps minum lega terus sbb waktu bujang pun saya mmg selalu minum eno. semua gara2 matcha huhuhu sendiri cari penyakit sbb teringin nk minum lah try je kan,Lps tu taubat taknak minummm aa2 teh,rasa seteguk dua je kalau teringin sngt

Cuba tanya org tua yg lebih pakar bab bertungku ni, mcm sy ituhari angin bnyk dlm bdn, mak sy tukang urut, mak sy urutkan belakang sy, tp tak sentuh bahagian pinggang dan perut, Alhamdulillah lega sgt2. Skrg kandungan sy 16weeks.

suami saya urut hari2, sampai dengan dia sedawa..tapi jangan sentuh bahagian perut n pingang,tempat lain semua urut..betis,tapak kaki, tapak tangan, lengan, bahu, kepala...itu je dapat melegakan angin yg teruk time saya pregnant

same lah ...saya pedih ulu hati ...badan penuh angin yang tersekat takleh kluar ...sampai rasa sakit dada dengan belakang badan ...sabar je lah

Saya pon banyak angin, sebelom tido saya suruh suami urut kaki dgn badan belakang, tapi tak sampai pinggang,memang banyak keluar angin .

Ni la mslh yg sy alami skrg... asyik sndawa je. Nk tdo xblh jd pedih dkt dada.kdang tu keluar air mcm msam2😓

1y ago

Sama laa 😥

Sama ngn sy sis, dari awal pregnant smpai 20w skrg ni angin tk penah hilang. Tktau nk buat ape dh😅

Saya pun tengah alamai 27w4d😪tak selesa sungguh nak buat apa2😖

same sis redha jela

notsure