cucuk depo

Salam nak tnya..sy baru sekali cucuk perancang hamil depo tu... Sejak cucuk dah 1 bulan lebih darah xhenti kua.. kalau henti pun sehari dua je... Cmne nk agak ea yg dtg tu darah haid atau bkn sb nk solat sy risau bdn x bersih ?

2 Balas

Sy dlu lepas bersalin ank no2 sy cucuk depo gak..sy ckp kt nurse lepas 3 bulan bru nk cucuk tp die nk gak cucuk awal..then sy kluar drah non stop tp xbyk..skit2 je..lebih 14hri sy solat je mcm biasa..lme2 drah tu stop sy x amik cucuk depo da..period pn x dtg sbb sy bf baby..after ank sy 1y3m sy lekat ank no3 even period x dtg 😂..lepas brslin ank no3 sy bertegas dgn nurse nk cucuk after bby ckup 3 bulan..nurse ckp ok..then cucuk depo period xdtg2 smpai la bulan 7/2108 sy stop cucuk depo sbb plan nk bby lg..

4y ago

Ok tq☺️

Depo tu hormon,mmg akan ganggu hormon ssetengah org.kena jumpa doc balik bgtau darah tak brenti.karang kena anemia pula.hehe.apa yg sy tau, lebih 15hari bukan darah haid dah & wajib solat mcm biasa.

4y ago

Sy dah jmpe nurse cakap.. tp nurse ckp kalau sehari tuka byk pad bru consider darah x benti.. takat ni sy dtg skit skit je