alahan

salam, nak tnya spe dkt sni ada alahan xbole bau org menumis2.. bila bau je mesti rse nak muntah pening.. mmg xbole nak msak lah.. mcm mne nak atasi.. bau menumis tu rse mcm bsuk sgt.. ?

41 Balas

Saya awal2 mmg jimat gas dapur..tak boleh masak langsung..tp masuk 2nd trimester automatik dh ok..hehe

saya haritu begitu , sekarang dah masuk 10weeks dah boleh masakk masakkkkkkkk . sabar ya mommies

waalaikumsalam.. sama mcm saya.. 4² pregnancy mcm tu.. bau masak² goreng² semua xboleh hidu..

Sama juga dengan saya..sekali dgn husband tak boleh bau benda menumis...alahan juga 🤣

5y ago

Nak masuk 4 bulan dah

Sama macam saya sis .. last last g hospital jugak .. kena tambah air .. sekarang dah okay .. 🤗

5y ago

Alhamdulillah dah okay sis .. tapi bau nak siang ikan apa semua tue tak boleh nak terima lagi .. kena duduk jauh² jugak 😩

Wslm.. Ya sy pn dulu cmtu.. Makan sup mushroom piza hut & kntg goreng mcd je nk alas perut..

Saya dah 16 minggu..Alahan muntah2 sampai kena pantau berat badan..makin hari makin turun

sayaaaa ! bau menumis menggoreng, sambal merah, masakan masak merah semua saya loya.

Biasalah tu…no worries..juz xbole masak n klu org menumis jauhkan diri..xde ubat

Saya .. Dr trimester pertama . Smpaii lah skrg nk masuk 6bulan .. Alahan jugak ..