Susu apa sesuai untuk pregnant 12 weeks ?

Salam nak tanya boleh minum susu start bape minggu dan susu apa yang sesuai?

13 Balas

Doc saya suggest susu HL itu bagus. Nak naikkan hb tiap hari makan buah jambu batu. Hb saya kekal 11,12 keatas.. Jangan skip makan la buah jambu batu nak tambah buah delima pilun okey kalau saya malas nak kupas buah delima saya beli pati delima bancuh dgn air suam tak payah letak apa2 gula or madu. Sebab awak baru lagi kan. Selamat mencuba 😊

Pengalaman saya baru lahirkan anak bulan september 2022, saya minum susu mama premium wildan , start dari awal kandungan, alhamdulillah tiada gdm, hb cantik, bp pun tiada masalah.. kebetulan baby pun masa lahir ada juga kuning , tp tak tinggi, tiga hari alhamdulillah dah tiada kuning #notpaidreview

Saya minum susu dutch lady low fat je tu pon dah third trimester baru minum sebab tak boleh telan susu langsung. Buah dgn sayur kena banyak makan tapi jus buah kalau boleh kurangkan minum,dari minum jus baik makan terus

Susu matigold HL, fresh milk dutch lady pon boleh.. Sbb kalo susu ibu ngandung ni gulaa tinggi gak slalu . So kalo sangkutt gula better jgn minum susu ibu ngandung.. Ni pon pakar pemakanan bgtau aritu

Sy minum calla milk.Before this pregnant sy mnum friso tp first baby sy besar🤣manis agknya.2nd baby just mnum freshmilk kotak biasa je skrg 3rd pregnancy sy try callamilk susu kambing.

apa-apa susu pun boleh diminum kecuali yang betul-betul baru diperah dari lembu / kambing. yang tu tak elok sebab tak diproses & risiko ada bakteria tu sangat tinggi

kalau takda gdm, minum je susu apa2. kalau ada, minum fresh/low fat milk. tak boleh minum susu, makan pil kalsium

Sy minum susu lazz.. sedap bg sy sb mmg suke susu.. n byk khasiat jgk untuk ibu n baby dlm perut.

Try lah susu karihome mama , so far saya mkn hb naik dan sangat sedappp

Sy dari 4w da minum susu mengandung firsomum, sampai skrg 11w 😊