worry

as salam.. nak tanya ada x ibu2 yg bila makan muntah balik.. tp lapar.. ibu2 buat apa ya?

16 Balas

Makan j lg.. kalau lapar slalu nye sy makan buah.. xpn nasi sesenduk.. stdby la oat ke roti.. ape2 mknan y senang dicapai o dibuat Sb sy xrajin mane pn nk masak😂 rase menyampah kdg2 tgok kuali.. kdg2 ptg2 kalau lapar g kedai.. beli la pape makanan.. sy cume xminum manis2 sgt.. air putih bykkn minum Sb kdg2 minum air putih pn knyg n wajib minum.. normal la kalau kerap kencing😆

Same lah dgn saya. First trimester ni langsung xleh masuk makanan. Smpai muntah darah, sbb xdo ape nak dimuntahkan. Tp pakse gak diri makan. Walaupon sikit. Doa dlm hati, semoga makanan yg sy makan dapat dkt baby sikit zatnye.

Wsalam.First pregnant sy alahan truk sgt..smpi lost weight..bau2 sume x bleh..sy smpi pkai mask spnjg hri...mknan yg bleh mkn nsi n ikn bilis greng.

Sy.apa.sy buat lpas muntah sy akn mkn apple merah atau pear..lpas tu bru mkn nasi .mkn xtlalu kenyang n xtlalu sikit.

Sis sy pun mcm ni drp brat asal 62kg skrg 55kg bru 12 mnggu 😭 sy dh x tahan.. Lngsung Xleh mkn.. Buah je yg boleh

Cover balik dengan makanan yang kurang buat kita rasa nak muntah, macam biskut kering

Wsalam.sama sy.biase lpas muntah akn lpar.sy akn mkn buah sama ade apple atau pear.

Ambik buah atau roti..tak pon mknan y x buat kite muntah blik

Try mkn asam. Make sure air dlm badan cukup. Bykkn minum

Makan skit2 tp kerap, sy slalu buat mcm tu,