Tips makanan apa sesuai time mgndung

Salam nak tahu pdpt sbb nurse srh control mkn ..tp BRT naik mendadak..nurse xbg berat naik berlebihan baru .13week skrg

2 Balas

kena makan sikit² tapi kerap. amalkan suku² separuh. kalau biasa makan protein 1 portion tapi masih lapar, lebihkan protein. nasi jgn tambah. maintain 1 atau 2 senduk je. makan biskut, kekacang atau buah untuk snacking. kurangkan makan/minum manis. kalau lapar lagi minum air kosong banyak². nak makan sedap boleh tapi kena berpada²

Actually kan. Mkin risau psal bb. Mkin cpt bb naik. Hahhaa. Mkn je mcm biasa. Pi kurangkan benda manis.. Mcmtu jaa..