Susah hati, banyak berfikir

Salam. Nak meluahkan je. Saya asyik susah hati, banyak berfikir je skrg ni sampai rasa stress. Banyak fikir sbb suami saya dh nk masuk 2 bulan tak kerja, suruh cari kerja tp bnyk memilih lak. Saya berkerja tp tak cukup nak tampung semua. Hujung bulan 9 dah due date nak bersalin, risau fikir cukup ke kewangan nak tampung perbelanjaan hospital nanti, dengan nak bayar org berurut nanti. Family saya dah bising2 mcm mana nak ada anak tp suami tak berkerja ni. Tp suami mcm relaks je, saya yg serabut. Suruh suami cari kerja cepat2 tapi dia mcm relaks je, takda nak cepat2 cari kerja. Nak cari kerja pn nak ajak saya teman pergi cari. Risau fikir kewangan, fikir mcm mana nanti. Hari ni lak kena masuk wad pemantauan sbb baby tk aktif gerak, maybe sbb saya bnyk fikir, stress ni. Tk tahu nk mengadu kt sape, stress fikir mcm2.

2 Balas

InshaAllah rezeki Allah luas sis cubah ckp tu dgn suami berapa minggu lagi saya bersalin pergi cari kerja jgn buat saya banyak pikiran MCM NIE awak tak kesian ke

sabar sis... insha'Allah ade rezeki anak nanti... jgn banyak fikir yeee kene fikir kan anak dlm peyut tu dulu..