Suami taknak bersama

Salam. Maaf tanya mcm ni. Normal ke ye bila suami tolak setiap kali kita ajak bersama ? Kita je yg mcm bernafsu lebih, tp suami taknak, dia cakap tunggu nanti. Saya skrg pregnant 34weeks. Masa 2nd trimester dulu, elok je suami layan mcm biasa. Tp skrg bila ajak, suami taknak. Sedih lak rasa bila kena reject gitu, mula la fikir mcm2.

5 Balas

Suami takut tu. Memang sebaiknya trimester ketiga selamat utk ‘bersama’ suami. 37 weeks ke atas akan bantu bukaan rahim dan baby turun ke laluan. Mungkin suami sis ada baca info ini. Suami tak mahu ambil risiko bahayakan kandungan sis. Dia pun siksa juga tu tahan keinginan batin. Cuba slow talk, ini cuma pendapat saya.

Sama lah. Suami takut… Sebab pernah bleeding… Sepanjang pregnant baru 2x bersama. Skrg dah nak bersalin dah , saya pulak tak larat nak bersama tapi kena jugak lah nnti nak buka laluan, dengan nak pantang 100 hari lagi 🤣🤣🤣

tadi kt wad nurse ada ckp bukaan senang buka if bersama dgn suami hujung2 trimester,serviks jd lembut tp kena jaga2 juga nti rasa nak berak tp baby yg nak kluar ,tak sakit sangat bila ada contraction bila rajin bersama,

Haah sis, tanya lah suami kenapa dia taknak. Suami saya sejujur jujurnya, dia takut.

2y ago

Hmm faham faham. Takpe, sis cuba je slowtalk dengan husband 🤗

Cuba tnya suami knapa dia taknak?

2y ago

dia cuma ckp tunggu nanti, sabar dulu. mcm tu je 😅