Ibu saya stress la

Smua brng bby.saya sorng je kene fikir nak beli apa.ada suami pun langsung tak pikir nak beli brng bby ke apa..hari"saya kerja nak cari duit untuk beli brng bby..saya fikir klau saya brnti kerja susah la sya nak beli brng bby.ni pun dah dekat 6 bulan dah tak brpa larat sangat nak kerja..tapi kuat kn hati jugak nak cari duit..nak simpan duit untuk bby..suami langsung tak simpan duit untuk bby.saya slalu pikir mcm mna la khidupan saya nanti klau tak mnyipan duit..ni nanti nak beranak pun nak pakai duit juga.duit bulan"pun suami tak bagi..duit mkn pakai pun saya nak kne pikir sndiri..mcm tak guna jugak ada suami klau semua kita tangung sndiri.saya penat laa ibu

1 Balas

1) adakah dah berbincang? komunikasi benda paling penting dlm rumahtangga. 2) suami mmg dari awal kahwin jenis bagi duit bulan2? atau jenis lengkapkan isi rumah & sbgnya. jika dah bincang, dah tanya suami depan2 ttg persiapan baby, ttg nafkah, ttg kisah/tak kisah pasal isteri & masih tak jumpa jalan penyelesaian, puan boleh ke jbtn agama utk kaunseling & ambil langkah seterusnya. apapun ambil masa & cuba heart-to-heart dgn suami. sbb mcm mana pun, puan sorang je kenal suami puan luar dalam mcm mana. kami kt sini boleh bg cadangan/pendapat sahaja. yg nak alami & hadapi tu puan. jika puan dah tekad utk berpisah nanti, tabahkan hati & teruskan hidup walaupun payah. sementara ni, cuba cari jalan dulu. solusi tu ada dlm pelbagai cara. sy doakan semoga semuanya dipermudahkan utk puan.

1y ago

dah bincang..bnyk kli dah sya ckp simpan duit untuk anak smpai skrng satu sen pun takde.tak bgi pun duit bulan"🙂dia jenis yg pikir kn diri sndri.bini nak tu nak ni smua kene usaha sndri baru dpt