leaking

Salam n hai mommies.. nak tny, kalau air ketuban dah bocor, ada cara tak utk tambahkan air ketuban blk? Dah 17 weeks, tetiba air ketuban bocor dan skang tgh warded di hospital selayang..

8 Balas

Saya pon air ketuban bocor 25 weeks ++. Skg ni tgh warded dah lebih seminggu dah. Doktor bagi antibiotik dan suruh monitor. Kebetulan pulak sy ada cervical errosion, GBS pon ada. Air keluar,darah pun keluar. Dah mcm kuar show pulak. Kalo banyak sgt kuar darah, kene speculum dgn scan. Nasib la kan demi nak melahirkan seorg anak. Ni kene warded lama la kot. Sampai semua masalah okey. Mohon doakan yang baik baik untuk saya dengan baby dalam kandungan ya.

12mo ago

nak tanya ok ke lps warded?

Klau air ketuban dah bocor nothing we or doctor can do..doakan je la moga semuanye selamat..sbb sy pnah tnye doc ape solution klau air ketuban lebih/kurg.. doc ckp xde ubat or pape bleh buat..sbb kuantiti air ketuban tu out of control..klau air ketuban da skit jln nye kne berslin awl je la..

Kalau air ketuban bocor &kurang mmg Tak ada cara nk bg tambah mcm sstgh org bgtu, minum air klpa lh, mkn tembikai lh...semua tu mengarut.biasa klu air ketuban bocor Dan makin bkurang...kena bsalin awal lh jawab Nye.

Sy air ketuban bocor 15week..then 20 weeks scan details bby skali kesan abnormalities kat bby😭😭sy harap bby sis shat

4y ago

Boleh saya tahu baby sis abnormalities bahagian mana? Saya dah pregnant semula.. Isau Sgt n still fobia dgn keguguran lepas

Kalau dh bocor tu mmg x leh buat ape sbb nama pun dh bocor...sy dulu bersalin 38 weeks sbb ketuban bocor... Baby stress

Saye pon air ketuban bocor . Dr kate kena besalin awal bulan 2 nanti. Baby pon 50/50 je. 😣😣

3y ago

sy pun ada masalah ketuban leaking skrg dh 28week.. MCM mna keadaan baby awak skrg sis?

Biase klu dd masalah dr awal bby de masalah..

Ade org ckp minum air kelapa tpi entah la