leaking air ketuban

Hai mommies.. saya 17 weeks skang, tiba2 leaking.. air ketuban turun, pergi hospital untuk check, doc cakap baby masih ok, jantung ok, tapi air ketuban dah bocor.. dan bahaya.. ada tak mommies pengalaman macam ni? Apa mommies buat ye?

10 Balas

sy 21weeks air ketuban pecah. sy ingat tu air kencing baby keluar. sy tk tahu sy tkde pengalaman masa tu. 1st baby masa tu. duk plk jauh dgn mak ayah. esokkan gi hkl cakap baby ok,jantung ok.. dan doktor suruh balik. doktor lelaki India. family pelik kenapa tk kena tahan wad. yela air ketuban dah tkde kan. 2 hari jgk baby bertahan. last esok pagi tu pusat baby terkeluar n tergantung mcm tu. darah berketul keluar. tk berani nak tarik. check hospital baby dah tkde. so masuk wad kena induce bersalin mcm biasa. induce mmg sakit sbb kita paksa utk baby keluar. 2 ubat jgk masuk. kalau sakit ada anak tkpe. hilang sakit seorg ibu bila tengok anak. ni sakit2 keluar baby meninggal mmg sedih. so sy harap doktor tahan awk kat hospital. jgn biar mcm tu

3y ago

saya juga mcm sis. air ketuban dah kosong doctor sruh balik rmah tunggu baby kluar sndiri

Saya dh penah leaking wktu 22weeks , tatau apa punca 😌 alhamdulilah kandungan bertahan smpai 33 mnggu , baby selamat .. mami kene banyak rest tau bila dh leaking ni .. kurangkn “bersama” suami .. dulu amalkan makan tembikai .. air ktuban kira btmbah la jgk .. skg anak sy dh masuk 3 tahun .. apepon tamau stress2 ok mami 🥰

3y ago

Sya skrg pun mcm sis..kandungan 22weeks ketuban leaking.. skrg bserah je dekat Allah semoga kandungan sy sihat dan selamat..baby sis masa lhir ada apa2 masalah x? lahir normal ke sc

Saya pernah leaking 18 mnggu. N dah turun darah masa tu. X dpt nk buat pa.. Sampai dah 1 hari kt hospital. Doc terpaksa induce ubat. Sebab takut kuman merabak dalam badan. So terpaksa bersalin kan bby.. Even bby masih ada jantung masatu. Tpi msa bersalin dh xda jntung bby dah lemas masa induce

saya pun pecah air ketuban ketika mengandung anak sulung , masa itu 33 weeks dan anak sy pun lahir selepas dua hari kemudian....baby prem 33 weeks 6 days masa itu

sis saya 17weeks juga bocor ketuban ada jantung baby lagi ada harapan lagi ke utk baby terus kn smpi 9bln saya bocor dari 19hb dis aritu

11mo ago

Sis mcm mana sebelum ni baby berjaya ke dilahirkan? Sy skrg leaking 17weeks sis, tlg reply sis tgh mencari harapan 😭

sis baby kluar sndiri tuu dlm msa brps hari? saya alami msalah yg sama. doctor bagi msa utk dia kluar sndiri je skrg

ALLAHU saya pon xde pengalaman sis ni baru first time pregnancy..semoga baik2 saja sis..Aamiin Ya Rabbal Alamiin

Sy bru jdi hari ni 18 weeks. Nk tnya Pengalaman u.. Bby survive ke. Hrp bby smua kuat

3y ago

ahlia farhan..tq doa kn sy ad rezeki lg utk prgnt..

Bahaya tu sis . Bnyakkan minum air putih and banyakkan berdoa supaya kandungan selamat

maaf tanya. leaking dia mcm mana ye?