bsp tu apa

Salam mummy smua Td pg sy ada minum air gula n misi call ckp sngkot,esk kne jmpe dokter n buat bsp. Sape ada pnglman buat bsp dan knp smpi shari 4 kali ?

8 Balas

Blood sugar profile Ada 4 test dlm profile tu 1) fasting / pre breakfast (puasa drp jam 10mlm-8am) result kena <5.3 2) Pre lunch (2jam selepas breakfast) result <6.7 3) Pre dinner (2jam selepas lunch) result <6.7 4) Pre bed (2jam selepas dinner) result <6.7 Kalau xnk berulang alik ke kk / ssh nk cari tempat utk test prebed, better beli glucometer di farmasi.. test nie cuma kena cucuk lancet di hujung jari shj.. Kena buat 4 kali sbb nk tgk keberkesanan insulin dlm bdn kita stiap kali kita makan, lgpn setiap meal kita mkn mknn yg berbeza²..

5y ago

Most welcome