Sangkut gdm

Hi mommies..nk tnye la..i kne minum air gula last 2 weeks sbb keputihan over..n doc suspect gula..then minum n sangkut pulak..next week appointment kne buat bsp..so nk tnye bsp ni nk kne but bpe kali..n lps ni kne minum air gula lagi ke? I saw lots of comments ckp minum air peria + epal hijau..i dh try pg td...pahittttt gila..boleh minum ari2 ke air tu??

1 Balas

biase bsp nie...diorang bagi tarikh untuk buat bsp.. 1 hari tu kena buat 4 kali. Sis kena start puasa pukul 10 malam , 8pagi buat bsp kat klinik.. pastu kena makan cepat2 biskut sekeping or roti kosong sekeping ngan air masak. sebab kena puasa 2 jam sebelum buat bsp pukul 10. pastu makan la tengahari. janji nasi jangan banyak and jangan minum air manis sebab pukul 12 awak da start puasa untuk buat bsp pukul 2 petang. pastu awak makan la ape2 asalkan jangan makan manis2 , minum manis2.. start pukul 6 da kena puasa balik sebab pukul 8 malam kena buat bsp. lepas buat bsp pukul 8 malam , sis nak makan..makan la. esoknye sis akan jumpe doktor.. doktor akan tengok result bsp sis. pastu nanti doktor scan baby. and doktor bagi tarikh appointment akan datang. and nurse akan bagi tarikh buat bsp lagi. epal hijau kalau boleh kurangkan ye. sebab ade orang kata epal hijau tajam. sebab masam sangat. kalau peria okay. saya makan peria katak. orang kata peria katak lagi bagus dari peria besar tu.