soalan berkenaan BSP

for the first time sangkut minum air gula.. kene buat BSP.. kne buat bsp ni sampai bersalin ke?

8 Balas

if BSP on diet ,BSP buat sehari sebelum jumpa doc klau Klinik Kesihatan Taman Ehsan. then record BSP result di buku pink. Week ke 35 or 36 kalau BSP normal xperlu buat BSP dah. Depand on KK n nurse n doc awak.

3y ago

mcm mna nk jaga permakanan? ini jaga mkn, asik lapar je..

yer sampai bersalin.. sy gdm ubat + insulin, ikut je saranan nurse n KK, untuk kesihatan ibu anak, memula saya stress sebab dah jaga bebaik dah.. tpi fikir bby takpelah.. jnji ibu anak sihat..

ikt arahan doktor sis.. kalau dia suruh buat kena buat la sampai doktor suruh stop utk dia monitor kita.. mcm sy GDM on medication 3 hari sbelum jumpa doktor checkup kena buat BSP ni untuk 3 hari.

3y ago

renyah sikit mula2 sis.. kalau BSP sis elok jumpa doktor utk review mcm biasa je samada sbulan skali atau 2 minggu skali ikt tarikh checkup bulanan sis je.. jgn risau enjoy je jgn stress2 ye.. insyaallah semua dipermudahkan..😊👍

betul sampai bersalin kena buat🤣 saye pon sangkut minun air gula masa 14 weeks n dah kena p klinik 2 mggu skli buat bsp😐 now gdm on diet control

iya ..nanti 6bulqn lepas bersalin pun puan kena cek gdm balik tu ..

ye bsp smpai bersalin. Sy sbulan sekali. gdm on diet

yer betul sampai bersalin.

iya saye pun sampai bersalin

3y ago

ok. terima kasih