Pengalaman 34 minggu

Salam hi mummies. Boleh share experience mummies semua masa 34 minggu - 37 minggu dengan ada nya chronic hypertension (high BP) and doc cakap kurang air ketuban (but still boleh tengok muka baby dalam scan). Doc & nurse suruh atleast jaga another 3 weeks, atleast kalau terpaksa deliver pun at 37 weeks. Currently planned for czer at 38 weeks. Macam mana pemakanan & penjagaan mummies semua dalam 3 minggu ni. Thanks!

2 Balas

Amalkan makanan yang tinggi kandungan air, contohnya mcm tembikai. Di sini ada panduan cara merawat air ketuban kurang. Semoga semuanya dipermudahkan untuk sis! https://my.theasianparent.com/cara-menambah-air-ketuban

5y ago

Thank you Sis!

Try monitor kalau ada “leak”, saya terpaksa emergency czer sbb tak perasan leak air ketuban masa 37 weeks