Bby tak nk mnum susu

hi assalamualaikum. ank saya nk masuk 2 bulan , sy bg mnum botol tp breastmilk..dia kurang mnum susu.. selalu sy bg 2oz every 2jam. sbb dia xnk mnum so saya gap 3 jam tapi tmbah 3oz..kdg2 dia ok akn mnum hbis n ikot time . tapi ade hari dia xnk mnum even dh 4 jam xmnum sy bagi dia still xnk .. arghh risau nya ..dia xlapar ke?😅 ade tak yg sama mcm bby sy? normal ke? thank you semua.

4 Balas

tak normal. takut dehydrate awak. pampers baby basah tak. berapa kerap awak tukar pampers. sebab baby awak belom makan dn minum hanya bergantung pada susu baru.

2y ago

most wc awak. semoga semua baik2 saja na

ank sy sulung dulu gitu susah menyusu..maybe sbb nk pindah bln so adla jela ragam dy,tpi lpstu ok je blik dy mnm susu mcm biase

Mybe flow puting tu laju atau trllu slow kot sis.. Cuba tkr yg lain.. Bby umur brpa skrg

2y ago

sy guna puting pupici tu mmg sesuai utk umur dia . mula2 pakai tu dia mnum ok je xde masalah… baru2 je jd cmni . mybe laa sbb otw nk masuk 2 bulan lagi seminggu ni

Maaf tiada pengalaman. Mungkin puting botol tu baby tak selesa.

2y ago

puting btol ok je ay guna anticolic .. sblom ni ok je dy mnum cuma dlm mnggu ni dia tolak susu . tu risau . tq bg pendpt .