Boleh ke minum susu free lactose je walaupun dah baik cirit birit?

#pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing Anak saya cirit birit brdarah selepas tukar susu, lactogen - dupro. then sy tukar susu yang lactose free. Cirit pun dah okay, sy pun tukar ke susu dutchbaby, lps sehari bby mnum, berak okay, tp bby xnk mnum susu tu, 1oz ke 2oz je tu pun pyh nk hbiskan, sy bg similac lactose free smula, bru laju dia hisap 4-5oz. Boleh ke teruskn bg susu lf walaupun cirit dh ok? 😅 Sebelum ni pun tukar susu sbb dia ssh nk hbis susu 1-2oz . Jadi berat dia pun tak naik. Bby bru 3m. Cumany similac lf ni 2-3hari baru dia berak tp tak smbelit n tk meragam. Normal ke?

2 Balas

Anak saya minum susu dutch baby pon payah nak habiskan susu tu. Jenuh nak habiskan. Tp takde masalah lain, najis okay, takde kembung apa semua. Patut ke saya tukar susu eh. Buntu dah

Normal sis, ank sy fully fm. Mmg berak dia ad trend. Klau x berak lebih lima hari pg emergency. Susu fm lmbt nk hadam. Perut x keras, selalu kentut okay dh tu