Obimin & folic acid benda yg sama ke?

Salam mommys. Selasa lepas sy pergi KK doc ckp nk bg folic acid & obimin. Tpi dkt kaunter farmasi, dpt obimin ni je. Sy confuse, obimin dgn folic acid ni bnda yg sama ke cane ? Sbb sy ada ambil folic acid blackmores. Dr kata dh boleh stop makan folic acid yg beli kt luar. Makan yg doc bagi je. Confuse. First time

Obimin & folic acid benda yg sama ke?
20 Balas

acid folic dah ada dalam obimin...tak perlu makan acid folic lain lagi....saya pun doc suruh pilih makan obimin saja atau ubat 4 serangkai yang KKIA bagi...jangan makan dua2, nanti bacaan ketamin tinggi pula 😅