Folic acid 5mg Dan new obimin

Haritu sy ada bce yg kita perlu makan 4mg-5mg folic acid. Dlm new obimin pun ada jugak folic acid (0.9mg). Jadi, sy makan sekaligus folic acid 5mg dan obimin sebab risau kandungan folic acid dlm obimin x mencukupi keperluan. Tanya Dr klinik swasta (klinik khas utk ibu hamil).. mereka ckp boleh saje makan kedua² sekali. Ada yg mcm ni jugak ke? (Makan folic acid dan obimin)..

1 Balas

dlm obimin mmg dh ade folic acid. lgi pon folic acid xboleh lebih dri 5mg. dan utk org malas mkn ubt mcm sye, sye pilih obimin je. folic acid tu x mkn pon.