gdm on diet

Salam mommy2 tumpang tnya Kalo sy request nk mkn ubat bole x?? Lg 1 bila bsp ad tinggi nk admit wad mslhnya sy ad anak2 sape nk jga klo admit..peningla..Mls da nk cek bsp ne nk mnta mkn ubat je bole x?? Tq

8 Balas

Bsp mmg kna buat tiap 2mggu...ade yg truk tu kna smggu skali..klo doc xbg ubat mean sis boleh kawal lg...sy dr sbiji dos naik jd 2biji..tp xde pulak kna admit ward...pasal ape kna dmit ward?

4y ago

Tuh insulin agknye.. Sy doc bg pill...xde kena warded...naikkan dose pon aritu xkena warded...

Sy gdm on diet, alhmdulillah sy xpernah naik buat bsp..Dr 12w hgga 36w skrg ,bsp sy cantik je biru.. Sis kena kawal mkn sdikit, klo sis tggi bhgian mlm,ubah cara makan pulak.

setahu saya bila doktor detect ja kencing manis masa pregnant, memang wajib buat bsp sampai dah nak bersalin. nak xnak kena kawal makan minum manis.

Klo makan ubat pon bsp tetap kene wat....bende wajib wt.. klo kene gdm....saya mkan ubat on insulin...

Kena tanya nurse @ doktor sis.. bole ke tak. Sy pun gdm on diet. Kawal makan nasi n manis2 je.

sama dgn sy.. gdm on diet. Sy mmg kena pergi 2 minggu skali.. skrg dh 33w..

Orang punya lah takmau bergantung dengan ubat gdm. Sis nak ubat pulak 😅

sy skrng on ubt..bsp wktu pg je naik...lain ok.