Gdm x ambil ubat apa2.. jga pemakanan sja..

Apa sesuai makanan tuk GDM NI . setiap kali bsp mesti tinggi . Pagi je rendah... bila da masuk bsp waktu kedua tinggi pulak... sy x bole x makan nasi... gastrik naik skrg sy da 34minggu risau ya amat... ada x yg bole suggest kan agar time cek bsp x tinggi?? ##mommybuntu

3 Balas

sya gdm on diet dan sya mmg ada gastrik dari sebelum ngandung lagi.mana boleh tak mkn nasi sis lagi lah bby dah makin besar 😁..mkn nasi boleh lebihkan sayur buah pun ada limitnya.air manis sya cut masa ngandung ni..jarang2 sgt sya minum.klu buat milo pun tak add sugar.biasanya 2 hari sebelum buat bsp mmg jaga mkn terpaksa takut bacaan naik.tak nak on ubat.mmg akan kena gastrik time buat bsp..so far ok lah smp bsalin.

Boleh try makan peria. InsyaAllah peria bantu turunkan kandungan gula dalam darah. Semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Aamiin 🀲🏻 #TAPsupermoms

Mcm saya pun pantau makan saja...cuba sismakan bubur n mnm air limau...