Stress Gdm

Selalu stress dgn gdm... Nak ii bila hari bsp... Ad tips x? X mkn lapar , makan bacaan tinggi... 2 kali pernah hypo sbb takot nk mkn

4 Balas

sis try cara saya.. Malam makan tlur rebus sebab tlur rebus tinggi protein stabilkan gula untuk Kita puasa start pkul 10-8 pagi BSP pagi akan rendah... makan pagi sis makan buah n oat + susu, tgh hari nasi sparuh, suku sayur, suku lauk.. utamakan brokoli.. time nie boleh minum air manis Dari sunquick berry... cranberry bantu stabilkan gula.. malam ikut sis klo na makan nasi kurangkan lauk n kuantiti nasi.. tips lain : jgn makan roti.. n banyakkan minum air kosong.. time2 lapar lapik perut dgn telur rebus sebiji.. pastikan masak sepenuhnya... n bnyk kan bergerak slepas makan.. lastly minum Bali xtambah gula.. or epal hijau..

9mo ago

air cranberry tu di bancuh tanpa tambah gula.. sis try.. kekadang cara penerimaan xsama.. smoga dipermudahkan

sis masuk fb,cari kelab pesakit kencing manis/diabetis. join group tu. banyak info2 berguna yg boleh dapat terutama cara pemakanan yg betul. amal LCNS,bsp cantik dan tak perlu berlapar. hypo sgt2 berbahaya,terutama ibu hamil

Saya faham tu sbb GDM DC juga 🥹 waktu meal makan cukup suku separuh. Biasa sy lebihkan buah dgn sayur hijau (biasanya jambu batu) untuk tenaga sementara tggu puasa cek bsp next tu. Demi baby kita kuat kayy💪🏻

9mo ago

trme kasih semua... nti sy try..

sis sarapan dgn susu marigold hl low fat warna merah tu..blh bantu kenyang lama..sy mkn biskut jacob,jambu batu/epal hijau.mkn suku suku separuh & bnykkan sayur .mkn mknn rebus² mcm ikan singgang ayam panggang