demam batuk?

Salam mommy2.. kalau demam dan batuk time preg ni ubat batuk apa yg boleh makan?? Tlng sgt2.. ni badan sendi sume sakit.. ????

18 Balas

Salam hye..mcm sy ..sy mmg ada asthma..bile batuk n.selsema.senang nk dpt asthma..doc kk ritu ms sy peknen..dia bg sy pil cair kahak dgn ubt selsema shj... Better sis tnye doc sis apa.ubt yg sesuai..sbb dlu ms sy demam pn tnye juge pd doc...blh ke mkn.actifast klu demam..dorg xbg mkn tu..tp.kne mkn pcm dr klnik kk atau yg hsptl bg je..dorg akn bgtw apa.sesuai tuk bakal mommies bile xsht..

doc xbg ibu prgnt minum ubt btok sbb dos ubt btok xsesuai tok mom preggy . sbb tula bby . ank2 yg msih kecik pon doc xbg ubt btok . hnye bg ubt selsema je klau ad selsema . bnyk2 minum air msk sis . klau dmm batter prg check . sbb kita kdg xpsti kita dmm sbb ap . mcm sy dlu pon xnk prgi check tpi suami nekad bwk check . upeny trkne denggi .

Hi.. I batuk selama 2 bulan masa mula mula pregnant.. I gi ambil antibiotic from assunta hospital under Dr. Jaswant untuk 5 hari.. touch wood dah sihat.. i try so many clinics n ubat... x sihat juga... I suggest you to go visit the doctor too.. and x mahal pun..

beli AO waleet sis , sapu2 je kat leher , confirm kahak cepat cair dan batuk pn cepat hilang.sya dah cuba sbb sy pun 2minggu batuk2 x hlg n then ada kwn suggest beli AO waleet , syukur batuk2 cepat hlg. yg penting selalu sapu

5y ago

ubat kahak sis

Sy mkn yg ni je... Kemam ni.. Nk tdo, sy mkn la... Tp sy xbeli yg pastl mcm ni, sy bli yg biase, yg mcm gule2 keras tu, yg panjang tu.. Mmg tiap kali batuk, ni la sy cari.. Alhamdulillah.. Bekesan...

Ubt batok xelok utk ibu preggy.. Tkot bby kurang aktif@bergerak.. Sy masa preggy 2x demam.. P klinik 1 malaysia.. Doc bg ubt cair kahak n pnadol.. Pastu sy beli gula² woods tu utk kurangkan batok

Sy hampir 2 minggu batuk teruk smpai xleyh tido sebab sakit badan. Tapi tahan je x amik apa2 ubat sebab takut kesan kat baby. Alhamdulillah skrg dah kurang sikit.

5y ago

Ni saya kat da pegi hospital sg. Buloh kene tahan wad doktor bg.makan panadol.. doktor marah saya tanya saya knp da tau demam tak makan panadol. Saya tanya boleh ke makan panadol sbb takut effect baby.. doktor kata boleh makan.

Refer doc sis. Sebab time peknen niee bukan boleh mkn ubt sebarangan.. Semoga cepat sembuh yee sis..

Sye mnum hurix yg gamat n madu plus tuh.. 2x mnum dah ok.. xberani bnyk2.. lbihkan air kosong.. hehe

Sy pon selsema dan batuk skrg..tp xmkn pape ubat..just banyakkan minum air..skrg dh okay dh..