Baby kuat nangis

Salam mommy². Adakah mommy2 yg ada pengalaman handle baby yg kuat nangis? Dari lahir sampai la sekarang umur 2 bulan baby lg byk menangis. Sy tengok anak org lain best jak berjaga, bermain² dgn parents. Nangis bila mau susu n tidur jak. Tp ank sy sebaliknya 😭 buka ja mata terus berteriak nangis, berjaga pn xmau. Bila dipaksa bjaga dia akn menangis teruk. Sampai sy rasa sy trauma dgr suara dia nangis. Hari² hadap bnda yg sma. Sampaikn diri, anak & suami xterurus. Sebab fokus dgn baby jak. Sy punya stress sampai sy rasa mau bg jak baby sama org. Ya Allah, taip ni pn nangis² 😭😭 baby xkembung, pampers selalu tukar, susu pn kuat. Siang mlm menangis. Rutin anak tidur & mnyusu jak. Tp tidurnya mmg sllu xlena, skjp2 bngun. Sampai bila begini ni ya mommy²? Anak first sy dulu xmeragam mcm ni. Kali ni mencabar sgt.

13 Balas

anak high demand ni. kena study cara tackle anak high demand mcm mana. dekat TikTok ramai counselor ajar dan share tips

Cuba ikhtiar berubat sis. InshaaAllah semoga baby ok & dh x nangis. Semoga dipermudahkan untk sis sekeluarga

Ya, follow Baby Language. Banyak info bermanfaat