Risau VS Bimbang

Salam mommy semua..nak ty la..nape ye perut sy sakit seolah2 sy tgh senggugut.. dgn pinggang nya sakit..??sy last period 8/5 sampai la ney sy xperiod lagi.. bln 6 date yg spatut nye period cuma trun coklat2 je.. bln 7 ney pon sama date yg sepatutnye period tp xperiod cuma trun tanda cklat2 cair sgt.. sy test upt samar2.. test clear blue xmenunjukkan +ve.. risau sgt rasa nya..ada x mommy yg penah rasa mcm sy ney..bila check doc +ve.. sy lom check doc lagi..ingat abes bln ney sy nk trus scan je..

2 Balas

Sis, selang seminggu lg, sis buat upt test lg waktu pagi. Kali ni takyah clearblue pun takpe. Pakai yg casette biasa dah okay. Kang rugi pulak clearblue mahal2. Kalau betul pregnant, InshaAllah ada naik 2 line. Tp kalau awal lg kandungan tu, tkot x detect lg hcg. Cuma sis kena hati2 jugak lah kalau nak buat kerja apa2. Tkot2 sis pregnant tp upt x dpt detect lg sbb masih awal.

Tq ye sis..lega sikit aty sy ney.. tegang sgt rasa ari2 ngn pinggang..lau nk jln kne tampung perut..baru krg sikit sakit nyee..mcm kne sngugut rasa nya.. puting pon baru stat sakit..insyaallah lagi smgu sy repet test lagi..tq byk2 ye sis..