Opk & upt +ve

Salam smua, sy ttc da msuk 3tahun.. bulan ney sy da lewat period, sy jnis period yg x regular, bulan ney sy rasa sakit dkt nipple n ari2.. kalo ikotkan sy xnk test tkot kecewa😅😅, d’sebabkan upt xde mse tu sy test dlu guna opk & naik 2line terang sgt, lpas tu sy terus test tetap sma.. ptg tu sy kluar g farmasi beli upt, and result naik 2line jgk🥺🥺, adakah sy hamil?? 1st time test naik double line, excited smpai test byak kali😣😣#bantusharing

Opk & upt +ve
26 Balas

alhamdulillah. komfem positive tu. 😁 sy dulu pun bla naik double line mcm x caya jer nk check bnyak kali jugak. 😆 btw, klw boleh jgn berpuasa dulu, baby perlu nutirien cukup untuk berkembang d trimister 1, first baby lg, lg² ttc, jaga kandungan elokelok, puasa boleh ganti, nyawa baby xleh ganti, baik awal² ambil langkah bjaga². 😊

3y ago

Alhamdulillah sis, tu la byak kali test sbb xpcya😂😂, selama 3tahun ney 1st time naek 2line.. moga ade rezeki sy sis, doakan ye🥰🥰.. a’aa arini xpuasa sbb dahaga sgt, tp sy xde selera nk mkn😣😣

tahniah.....dulu sebelum saya guna upt pon saya guna opk jugak...2 minggu sebelum tu dah opk +ve....lepas tu dpo 8 opk positif pulak....agak pelik..bila guna upt....sah nek double line🥰

3y ago

Alhamdulillah syukur🤲🏻❤️, a’aa sis, sbb xstandy upt kt umah sbb biasala dh 3tahun kn, huhu,opk je byak sbb dlu beli nk twu waktu subur😅😅,

Sy 2ari sblm.due period sy dh guna opk sb ada sakit nipple n muntah..line terang...sy syak prgnt sb time tu bkn wktu subur sy...sy guna upt mmg terang double line

3y ago

Sy sbb period x regular, sbb tu bila lewat da biasa dh😅😅, sja ade rasa nk cek guna opk sbb upt xde, tgok2 naik 2line terang, sbb ade penah bca kalo +be pregnant mmg naik 2line terang, so kluar g frmasi beli upt pn naik 2line, Alhamdullilah syukur🤲🏻❤️

klu dah rasa sakit kat payudara .. lps tu test upt naik 2 line .. in shaa Allah pregnant .. bawa jumpa doctor utk check perut n Kira tarikh bersalin buat buku

3y ago

Aminn, tq sis🥰

alhamdulillah tahniah...kalau nk lg tepat better puan g klnik buat chckup .mg dpmudahkan segalanya..aamiin

3y ago

Aminn, ya baikk, nnti sy g klinik untk confirm kn🥰

alhamdulillah tahniah sis.. byk kn bedrest ya. jn angkt brg yg berat2 tau.. jn lupa amik folic acid tau..

3y ago

Alhamdulillah, tq sis ats nasihat🥰, insyaAllah😂

nipple sakit tanda2 tu..naik pula 2 line.cuba cek kt klinik..lebih baik tau awal dr tertanya2..Tahniah!

3y ago

Baik sis, tq🥰

better check dgn doktor..utk kepastian 👌 dh test byk kali tu , Tahniah 🤩

3y ago

Ok sis, sy tggu husband abes operasi esok bru nk g jumpa doc skali🥰🥰, tq❤️

alhamdulillaaaaahhh syukur .. jaga elok².. makan makanan yg berkhasiat .. sayur n buah²

3y ago

Alhamdulillah syukur🤲🏻❤️, baik sis, tq ats nasihat💕

Alhamdulillah boleh dah pi cek klinik lagik tepat..semoga ada rezki sis..aamiinnn

3y ago

Amin sis🤲🏻🤲🏻, tq doakn🥰❤️