Ubat tambah darah

Salam mommy semua.. Nak tanya siapa ada consume maltofer? kalau makan ubat tu kena ambil folid acid jugak tak? sebelum ni dr bagi zincofer tapi saya tak boleh telan mesti muntah. lepastu saya tukar makan iberet pun sama tak boleh terima ubat tu. sekarang saya nak try maltofer sebab dia ubat kunyah tapi kandungan folic acid dalam tu sikit. macam mana ya? please help mommy saya baru first time pregnant

3 Balas

Same la. Klau i makan zincofer confirm muntah. Sia2 mkan ubat. Haha. So opt to maltofer. I mkn maltofer je without any additional med. Masuk 7 months baru i tmbh neurogain. Doc suggest i maltofer sb i xdpt nk terima zincofer & iron dlm maltofer tinggi which bagus utk my mild anemia.

5y ago

tq mommy.. saya harap sesuai la maltoder ni dgn saya.. yg lain semua tak ngam..

Maltofer more pada increase iron rasanya.better ambil je sekali folic acid.Sekarang berapa weeks dah?

5y ago

biasa awak makan berapa bijik sehari ya?

Ambik ubt dgn air oren