lengan lebam lepas kena cucuk

Salam mommy semua. Nak tanya normal ke kalau lepas cucuk ambik darah lengan jadi lebam macam ni? dah dua hari tak hilang lagi. tangan rasa kebas tak boleh angkat barang. please help mommy!!!!!

lengan lebam lepas kena cucuk
122 Balas

Biasa je. Sy kne cmtu skali je. 2 mggu lbh gak nk ilang sb nurse x pndai buat. Yg lain2 ok. Lebam kejap je 3 4 hr dh ilang

Ni slh ccuk..bdk praktikal ke yg amek drah?🤔 Sy dri awl pregnant kerap g klinik amek drah tp xprnah plk smpai lebam mcm ni

5y ago

Betul tu akk...sampai lebam mcm tu sekali..

Sy tiap kali ambik darah jadi lebam.. Sbb tgn sy jenis urat tak timbul.. Susah nk cari urat darah n urat kedalam..

Sya pon slalu kne mcm ni.. Klau dh cucuk skali ta jmpa urat.. Kali kedua cucuk mng akan lembam smpai 2 3 mingu..

Normal. Saya pun pernah kena mcmni. Bila dia cucuk dekat tmpt yg susah nak cari urat. Dlm 2minggu hilanglah 🤗

Alhamdulillah. Tak pernah lagi kena mcm tu. Jika sis musykil rujuk nurse yg jaga.. Apa pun moga cepat baik ya..

Siannya..saya tak da la sampai macam ni cuma lebam2 biru je tu pun ambil masa 2 minggu baru betul2 baik 😔

Nurse under training kot... Emmm..kadang cucuk x baca bismillah.. Asik sembang jer pokpek..pokpek😅

Sy pun seminggu lebih baru nak hilang lebam, tu pn sebab lepas cucuk gi minum ais..tu yg jdi mcm tuu

Kesiannya tengok..tuam ais sis..masa letak kapas tu jgn tonyoh..just tekan ja bgi stop kluar darah