Gigit Nyamuk

Hai mommies nak tanya. Tangan baby sy kalau kena gigit nyamuk mesti jadi lebam mcm ni. Kat peha dia dh ada 3. Nak sapu cream apa ya supaya hilang tanda lebam gelap ni.

Gigit Nyamuk
20 Balas

Sye guna herbal blend utk ruam2 eczema dan ruam2 gigitan nyamuk pd badan anak sye. Dalam 1-2 hari hilang terus ruam. Yg eczema makin pulih kurang dari sebulan. Bestt sgtt herbal blend. Nak cuba juga, boleh wasap saya mommy, www.wasap.my/+60163585235

Petua mak sy wat kt ank sy dn cucu² die...klaw bby kna ggit nyamuk..amik bwang merah sbiji..sapu kt tempat gigitan nyamuk..tp..potong skett bwng tu supaya air bwng tu kuar... Inn sya allah xkn ade kesan dn xgatal...

Comelnya tgn baby.. auntie pn rse mcm nak gigit. . Hehe.. sy sapu susu badan sis, kalau anak kena gigit nyamuk atau ruam2.. setakat ni tgk mmg kurang ruam kt pipi lepas sapu susu badan..

Search page applecrumby di fb. Ada jual cream utk elak nyamuk gigit. Tgk feedback mmg ok.. sya blm try tp dah order utk guna nnt after bersalin 🤭

Sis beli ubat hydrocortisone kotak biru dekat pharmacy. Murah je. Ubat saya. Anak saya pakai ubat tu surut lebam kena hama or gatal gatal.

4y ago

Boleh. Anak saya pakai. Takde masalah pun. Sebab prescribe by doc

Saya sapu minyak herba NR yg tulisan pepel tu. Mmg hilang kesan gigit nyamuk, xder tggal kesan langsung. U shud try sis 😊

kna letak minyak trus klu tergigit nyamuk nnt jdi mcm tu , kdg jdi bulat dan berair tuu yg tkot ,

Saya sapu cream Aloe Vera Forever Living.. skjap ja hilang bila sy sapu kat pipi bby yg terkena susu

4y ago

Saya pakai yg ni... cepat meresap dlm kulit

Usahkan nyamuk dik, aunty tgk pn rsa nk gigit tgn awk 😆😆😆😆 Sy guna ni utk ank sy

Ank sy pun sama tp sy sapu minyak kayu putih trus kurang bengkak n merah pd kulit bayi