Baby IUGR

Salam mommy semua.. minggu lepas jukpa dr pakar dia kata baby saya kecik 3 minggu dari due date.. Kemungkinan kena paksa bersalin awal. Ada tak mommy semua yg ada pengalaman baby kecik ni.. ada tips tak nak bagi baby besar..please komen mommy.. tq

1 Balas

Hi. Kawan saya ada masalah sama macam Puan. Dia dah selamat bersalin minggu lepas.. Baby okay semua. Berat 2.5 kg. Bersalin cukup bulan, maaf semalam taip salah. Saya taktahu tips nak bagi apa. Sbb saya takda di tempat Puan. Cuma Puan ikut je apa nasihat yang doktor atau nurse berikan. InshaAllah selamat semua. Mereka lebih berilmu. Mana yang Puan takfaham atau taktahu, kerapkan bertanya.

5y ago

Maksud cukup bulan tu 37 weeks ke atas. Baby dah bersedia utk keluar.. Jnji jntung n pergerakan bby dia aktif even kecik pun. 😊 Ni yang kawan saya cakap. Kawan saya bersalin 38 weeks 5 days.