Baby IUGR

Salam mommy semua.. saya tak tahu nak luahkan dekat siapa.. semalam pegi checkup dgn dr pakar.. dr cakap baby saya kecik sangat.. saya dah 33w tapi berat baby baru 1.1kg.. saya rasa down sangat.. semua usaha saya dah buat.. saya makan ubat, minum susu, makan macam2 yg orang suggest tapi berat baby still tak naik.. yg lagi sedih berat baby makin turun.. sebelum ni 1.2kg semalam cuma 1.1kg je.. setiap kali lepas jumpa dr saya mesti menangis.. sekarang tak tahu nak buat apa.. dr cakap mungkin kena paksa bersalin.. tapi saya takut anak saya tak boleh survive sebab kecik sangat.. sedihnya rasaa.. sape ada pengalaman macam ni boleh share tak? tq mommy

1 Balas

Kakak saya ank dia lahir pon kecik.. Mcm kes sis.. Dia kne Paksa bersalin masa 37 week.. Baby berat x smpai 2kg pon.. Lps lahir ddk incubator.. X igt berapa lama.. Alhamdulillah.. Ank dia dh 2 tahun dh pon.. Sis kuat ye.. Moga scanner tu salah.. Sbb dlu baby sye check 2.4kg.. Sekali keluar 3.15kg.. 😅.. #mommyKneKuat! 😘