Iugr - 36weeks

Hi salam, siapa ada pengalaman baby iugr? Saya pergi scan td dr kata ukur lilit perut baby kecik dari usia. Tp dia suruh monitor gerak baby je. And tunggu next follow up. Bahaya ke iugr? Tq

2 Balas

Brp berat baby awak? Dan ukur likit perut tu doc dpt brp week? Saya pun doc kk scan waktu 36w dpt ukur lilit perut 33w. Dh refer pakar hosp, doc hosp ckp ok je. Doc ckp benda2 ni bergantung pd mesin US digunakan, kepakaran seseorang ambil bacaan, ralat mata dan sbg nya. Jd nk dpt kn 2nd opinion atau tggu follow up pun boleh je, insyaallah xde pape 😁

11mo ago

2.2-2.4kg. Sy dh pergi scan di kk (second opinion), dr kk dpt normal size, jd berat pun jd 2.7kg. Lepastu dr kk tk refer ke o&g sbb dia kata dia dpt normal. Sy tk puas hati, sy pergi klinik utk third opinion, klinik tu dpt ukur lilit kecik jgk. Jd sy pun pening. Sbb 2 dr kata kecik, 1 dr kata normal huhu

saya pun iugr kena tahan wad skrg

11mo ago

Awak tgh pregnant berapa bulan? And size bb berapa?